Kermisband

Kermis is een verbastering van de woorden kerkmis of kerke-misse. Van oorsprong is de kermis een jaarmarkt voor de plaatselijke parochie ter gelegenheid van de wijdingsdag. In de dorpen is de band tussen kermis en de parochie vaak meer in stand gebleven dan in de steden. Steeds meer hebben de commerciële aspecten de overhand genomen tijdens de viering van de kermis. Het is eigenlijk een soort carnaval van het noorden geworden met een flink feest en (overmatig) alcoholgebruik. De Oudhollandse spelletjes zijn vervangen door grote attracties als een reuzenrad en in de feesttent staat een kermisband te spelen.

Welke kermisbands zijn er?

De term kermisband wordt niet door alle bands als een eer gezien. Bands krijgen deze naam door de muziek die ze spelen en doordat ze op kermissen te zien zijn. Voorbeelden naast GiGA zijn, Shorline, Flair, Jukebox, Paradise, Impact en Legend, deze bands dragen de titel met trots. Een kermisband speelt veel Nederlandstalige feestmuziek maar vooral ook de laatste hits van nu. Omdat de kermisbezoekers aan een kermis net als bij Carnaval van alle leeftijden zijn is het repertoire van de kermisband universeel. Deze bands weten hoe ze met een zaal om moeten gaan ook als er meer drank in de man/vrouw komt.

Kermisband GiGA als feestband boeken

Online kunt u volledig vrijblijvend de prijs van Kermisband GiGA voor uw evenement berekenen. Ook is het mogelijk de band direct online te boeken, na vijf minuten invullen staat het contact in uw mailbox. Daarmee bent u direct zeker van de datum en is alles direct geregeld. De mooiste medleys en een enthousiaste en knallende band zullen uw feestavond tot een echt succes maken. Boekt u liever via u vertrouwde boekingsbureau dan is dit geen probleem. GiGA is als kermisband, feestband, bruiloftsband of voor een miniconcert (1 uur) via alle boekingsbureaus in Nederland te boeken.