Bruiloft bands

Bruiloft bands zijn ontstaan uit coverbands die werden gevraagd de muziek voor een huwelijksfeest te verzorgen. In veel gevallen zijn de bruiloft bands actief als coverband. Met wisselend charisma worden met wisselende kwaliteit covers van bekende artiesten nagespeeld. Er zijn bruiloft bands die zich gespecialiseerd hebben in muziek voor de receptie. Ook zijn er die de ceremonie in bijvoorbeeld de kerk of bij het gemeentehuis begeleiden. GiGA is gespecialiseerd in de feestavond, met meer dan je van een band mag verwachten. Hoe zie je in de derde alinea van deze pagina. Kijk ook direct even naar de video op deze pagina om een goed idee van de band te krijgen.

Bruiloft bands als bruiloft muziek

Live muziek van bruiloft bands kwam tijdens de jaren 70 van de vorige eeuw op. Veelal werden huwelijken door duo’s muzikaal begeleid vaak bestaande uit keyboards en drums. In de jaren 80 van de vorige eeuw kwamen de voltallige bands (zoals GiGA) op. Tijdens de jaren 90 werd het aanbod van bands en duo’s aangevuld met dj’s. Op dit moment zijn er niet veel duo’s meer. De muziek bestaat voor het grootste gedeelte uit bands en dj’s.

Bruiloft bands voor uw bruiloft?

GiGA geeft als band een geheel nieuwe invulling aan bruiloft muziek. De GiGA begeleiding start al bij de deur waar de gasten binnengehaald worden met zang, gitaar, cajon. Zang en piano begeleiden de binnenkomst in de zaal tijdens de felicitaties, er is dus al volop muziek. Als de gasten het eerste drankje nuttigen gaat het GiGAfeest echt los met de hele GiGA band op het podium. Door de vele medleys en up tot date repertoire wordt het GiGAfeest steeds groter. Muziek op een manier zoals het op uw feest met GiGA bedoeld is. Om GiGA te boeken of een prijs te berekenen klik je Prijsberekening of boeken GiGA.

Coverband en bruiloftsband GiGA