Coverband GiGA voor elk bedrijfsfeest of tentfeest

Naast de ongeveer 750 bekende Nederlandse bands zijn er ook nog ongeveer 50.000 coverbands of bruiloftbands. Coverbands zijn er in twee vormen, de tributebands en de bands die vele verschillende soorten muziek coveren. Bruiloftbands zitten in de tweede categorie. Coverbands spelen een cover van nummers van bekende artiesten na (de zogenoemde covers). Bruiloftbands doen dit ook en kiezen vaak voor een repertoire die door een brede groep als herkenbaar wordt ervaren. Een coverband en Bruiloftbands trekken over het algemeen meer publiek dan bands die eigen werk spelen.

Een coverband of bruiloftband als GiGA

Vele Coverbands kunt u al online boeken. Coverband GiGA kunt u volledig online als band huren via de boekingsmodule van GiGA. U kunt kiezen voor een avondvullend programma of een miniconcert van een uur. Coverband GiGA voert een cover met passie en zo orgineel mogelijk uit. Bands als GiGA spelen als feestbands, coverbands, bruiloftbands en bedrijfsfeestbands. Voor bruiloften heeft GiGA een speciaal programma waarin bij de deur bij binnenkomst van de gasten al muziek is. Anders dan veel Cover bands en Bruiloft bands kan GiGA zowel avondvullend als voor één uur kan GiGA ingezet worden. GiGA kan ik een kwartier opbouwen en in een kwartier afbreken. Hiermee kan GiGA ingezet worden zoals de meeste artiesten en bandzangers (waarvan de kosten vaak veel hoger zijn).

Zijn coverbands ook bruiloftbands?

Coverbands wordt gevraagd om een feest, bedrijfsfeest of feesttent met muziek op te luisteren. De coverbands zijn daar vaak hoofdact en spelen op een volume dat op een bruiloft onprettig zou zijn. Veel coverbands maken gebruik van akoestische drumstellen en versterkers voor de gitaren op het podium. Die coverbands zijn vaak niet in staat het volume en repertoire aan te passen en niet geschikt als bruiloftband. Coverband GiGA speelt met inear monitoring en elektronische drums (van zeer hoge kwaliteit) waardoor het volume volledig op de situatie aangepast wordt. Stevig als het stevig moet en bij bruiloften veel zachter maar voor de beleving van de muziek precies goed.