Bruiloft Muziek

Een bruiloft is de naam van het feest dat twee mensen in het huwelijk treden. Het enige verplichte gedeelte hierbij is de huwelijksvoltrekking. Voor de rest is de invulling vol rituelen afhankelijk van de afkomst en wensen van het bruidspaar. Dat geldt ook voor de bruiloft muziek, het komt in vele verschillende gedaanten afhankelijk van de wensen van het bruidspaar. Het Algemeen Dagblad deed onderzoek naar de meest populaire nummers qua bruiloft muziek. De meest populaire bruiloft muziek is I gotta feeling op de voet gevolgd door Sex on fire.

Bruiloftbands als bruiloft muziek

In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam live muziek op als bruiloft muziek. Vaak werden bruiloften muzikaal begeleid door duo’s veelal bestaande uit keyboards en drums. Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw kwamen de bruiloftbands op. In de jaren 90 werd het aanbod van bruiloftbands en duo’s aangevuld met dj’s. Op dit moment zijn er niet veel duo’s meer. De bruiloft muziek bestaat voornamelijk uit bruiloftbands en dj’s.

Bruiloft muziek voor uw bruiloft?

GiGA geeft als bruiloftband een geheel nieuwe invulling aan bruiloft muziek. Het programma start al bij de deur waar de gasten worden binnengehaald met gitaar, djembee en zang. Terwijl de felicitaties plaatsvinden wordt dit op piano’s met zang begeleid. Als iedereen zijn eerste drankje heeft gaat het feest echt los met de hele bruiloftband op het podium. Door de vele medleys en up tot date repertoire wordt het feest steeds groter. Bruiloft muziek op een manier zoals het op uw bruiloft met een bruiloftband is bedoeld.